Aftensmaden skal være sund, varieret og børnevenlig!

Og så skal den helst på bordet i en fart, når familien kommer sulten hjem fra job og institutioner.

Det lyder nærmest som en umulighed i de flestes ører. Heldigvis findes der flere gode muligheder for at få en hjælpende hånd i en travl hverdag. Flere og flere familier har fået øjnene op for aftensmad, der bliver leveret til hoveddøren. På den måde skal man ikke bruge energi på at tænke på, hvad man skal spise, og man sparer tid til indkøb.

Med KOKKENS hverdagsmad slipper man også hurtigere hjemme ved køkkenbordet, da maden er forberedt, således at man kun selv skal gøre det sidste. Med vores kokkekasser skal det ikke tage mere end 20 minutter at lave aftensmad, siger direktør hos KOKKENS hverdagsmad, Anders Engdahl.

Maden er sammensat efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så man kan sætte sig til bordet med god samvittighed og ro i maven.

Kræsne børn ødelægger familiehyggen

Aftensmåltidet skal helst være en hyggestund, hvor familien er samlet efter en travl dag. Men kræsne børn kan hurtigt ødelægge familieidyllen – noget de fleste forældre kan snakke med om. Derfor ender mange børnefamilier med en ugemenu med ganske få variationer – det er synd for både forældre og børn.

Vælger man en kokkekasse, sker der faktisk tit det, at børnene bliver mere nysgerrige på maden. Det hjælpes godt på vej, når man involverer børnene, både når kassen skal tømmes, og når maden skal færdiggøres.

Tre gode råd til, hvordan du gør dit barn mere interesseret i mad:

  • Gør det til en leg
  • Tag børnene med i køkkenet
  • Lad børnene være med til at bestemme.

Derudover har KOKKENS hverdagsmad deres egen maskot, Kalle Kok. Han skal være med til at gøre børnene interesserede i mad – både råvarerne og tilberedningen.

Mindre mad i skraldespanden

Når det skal gå stærkt mister vi ofte overblikket. Det betyder, at vi køber lidt ekstra, fordi vi ikke kan huske, hvad der er i køleskabet. Kreativiteten ryger også, så i stedet for at bruge resterne til nye retter dagen efter ryger de i skraldespanden.

Det viser sig da også, at 20% af den mad, vi køber, aldrig bliver spist. Det er rigtig ærgerligt for både pengepung og miljø. Især når vi ved, at en stor del af den mad sagtens kunne være spist – rent faktisk svarer det spiselige spild til 103 kg pr voksen dansker årligt.

Ved at vælge en kokkekasse fra KOKKENS hverdagsmad sparer man også på den mad, der ryger i skraldespanden. Man får den mængde mad, der passer til familiens størrelse, samtidig med at man undgår spontane indkøb i supermarkedet.

kokkens hverdagsmad

KOKKENS hverdagsmad vil gerne bidrage positivt til mindre madspild:

- Mængden i Kokkekassen er fastlagt på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger – både i indhold og portionsstørrelser, hvilket er med til, at man smider mindre mad ud.

- KOKKENS hverdagsmads IT-system afmåler den præcise mængde, der skal leveres hjem, alt efter hvor meget mad, der er blevet bestilt af kunderne, så der ikke bliver produceret for meget mad.

- Råvarerne bliver leveret den dag, de skal bruges af KOKKENS hverdagsmad, så de ikke bliver for gamle eller rådne og skal smides ud.

- De medfølgende sorte plastbøtter kan bruges til rester – husk at skriv indhold og dato på – eller noget helt andet, fx til sortering i redskabsrummet.